دوشنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۴ - February 23 2026
کد خبر: 96596
تاریخ انتشار: 03 اسفند 1404 18:54
رویترز به نقل از یک مقام ایرانی:

اوایل مارس مذاکرات با آمریکا برگزار می‌شود/ امکان دستیابی به یک توافق موقت وجود دارد

یک مقام ایرانی گفت: تهران و واشنگتن در دیدگاه‌های خود درباره دامنه و سازوکار رفع تحریم‌ها اختلاف نظر دارند. باید حق ما در غنی‌سازی اورانیوم در چارچوب پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای به رسمیت شناخته شود.

رویترز نوشت: یک مقام ارشد ایرانی امروز ۲۲ فوریه از برگزاری دور دیگری از مذاکرات با آمریکا در اوایل مارس سال جاری خبر داد.

ایران تهدید کرده است در صورت هرگونه حمله آمریکا، تلافی قابل‌توجهی انجام خواهد داد و وعده داده کشتی‌های جنگی آمریکا را غرق کند، به نیروهای آمریکایی در منطقه حمله کند و تنگه هرمز—گذرگاهی حیاتی برای تأمین نفت جهان—را ببندد. کشورهای حوزه خلیج فارس که ممکن است هدف قرار گیرند، نگران هستند.

به گزارش انتخاب، یک مقام ارشد ایرانی روز یکشنبه به خبرگزاری رویترز گفت ایران و ایالات متحده درباره دامنه و سازوکار لغو تحریم‌ها علیه تهران در ازای محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای ایران اختلاف نظر دارند و افزود که دور جدیدی از مذاکرات برای اوایل ماه مارس برنامه‌ریزی شده است.

این مقام گفت تهران می‌تواند به‌طور جدی ترکیبی از اقدامات شامل صادرات بخشی از ذخایر اورانیوم با غنای بالا (HEU)، کاهش سطح غنای آن و ایجاد یک کنسرسیوم منطقه‌ای برای غنی‌سازی اورانیوم را بررسی کند، اما در مقابل، حق ایران برای «غنی‌سازی صلح‌آمیز هسته‌ای» باید به رسمیت شناخته شود.

او افزود: «مذاکرات ادامه دارد و امکان دستیابی به یک توافق موقت وجود دارد.»

این مقام ارشد همچنین گفت تهران کنترل منابع نفتی و معدنی خود را واگذار نخواهد کرد، اما شرکت‌های آمریکایی می‌توانند به‌عنوان پیمانکار در میادین نفت و گاز ایران مشارکت داشته باشند.

نسخه چاپی
ارسال به دوستان
بازدید از صفحه اول
نظرات شما
مهمترین اخبار - صفحه خبر